Annons

Bussen körde fel – släppte av flicka fem kilometer från hemmet

Växjö • Publicerad 15 februari 2020
Foto: Johan Christensen

När en 16-årig flicka skulle åka med bussen från sin gymnasieskola i Växjö till sitt hem i Odenslanda så svängde busschauffören på linje 241 inte av mot Odenslanda utan fortsatte mot Vederslöv.

– Jag kollar upp och ser att så här brukar vi inte åka. Då säger jag till chauffören: ”Jag ska till Odenslanda, det ligger ditåt”. Så pekar jag i den andra riktningen. Då säger han bara: ”Nej, jag ska fortsätta hit mot Vederslöv direkt”, säger flickan till Smålandsposten.

Annons

Flickans mamma, som fick köra och hämta dottern fem kilometer hemifrån, påpekar att det hade hjälpt om chauffören stannat när dottern påpekat misstaget, i stället för att bara fortsätta köra.

– Det är för stökigt. Man måste kunna lita på att de kör enligt turlistan. Blir de tillsagda av passagerare, spelar det ingen roll om de som säger till är 16 eller 57 år, de får rätta till det, säger flickans mamma till Smålandsposten.

Rolf Andersson, chef för kundcenter på Länstrafiken Kronoberg, bekräftar att chauffören lämnat rutten och kört en annan väg.

– Föraren har kört fel väg och inte kört tillbaka för att hjälpa resenärerna. Det ska jag ta med bussbolaget. Så ska det inte vara, vi har gjort fel och det måste vi rätta till. Jag vill be om ursäkt. Hon har gjort precis som hon ska, hon sade till föraren att han körde fel, säger Rolf Andersson till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons