Annons

Bussföretaget vinner uppdrag värt miljarder

Växjö • Publicerad 31 januari 2020
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Grimslövsbuss får ett stort uppdrag i Östergötland. De vann en upphandling och express- och regionbusstrafik i landskapet. Upphandlingen gäller 2021 till 2032.

– Grimslövsbuss har goda referenser från sina uppdrag i andra län. Avtalen vi nu tecknar omfattar för närvarande ca 12 % av kollektivtrafikresorna i vårt län och vi ser fram emot att vidareutveckla denna viktiga trafik tillsammans med Grimslövsbuss under avtalstiden, säger Sofia Malander, vd för Östgötatrafiken.

Annons

Avtalen är värda drygt 2,1 miljarder kronor. Upphandlingen omfattade två anbudspaket med totalt cirka 90 fordon och Grimslövsbuss AB vann båda paketen.

Express- och regionbusstrafiken i Östergötland omfattar trafik längs nio stråk. Det handlar om Motala–Linköping, Kisa–Linköping, Åtvidaberg–Linköping, Finspång–Linköping, Norrköping–Linköping, Finspång–Linköping, Finspång–Norrköping, Valdemarsvik–Söderköping–Norrköping samt Ljungsbro–Linköping. Grimslövsbuss ska också köra delar av landsbygdstrafiken.

Grimslövsbuss och Sven Carlsson Trafik AB ägs av Karlssonbuss i Vaggeryd.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons