Annons

Busshållplatser i Växjö flyttas

Växjö • Publicerad 9 augusti 2019
.
.Foto: Per Jodenius

Nästa helg är det Karl-Oskardagarna i Växjö. På grund av stadsfestivalen stängs vissa hållplatser i Växjö city av och hållplatserna på Kronobergsgatan flyttas tillfälligt. Hållplats Stortorget (Kronobergsgatan) och stadsbussarna flyttas tillfälligt till Linnégatan mellan 15 augusti klockan 06.00 och 18 augusti klockan 18.00. Läge N blir dock kvar på ordinarie plats. Linje 7 flyttas till läge N och linje 9 flyttas till läge M för att förenkla körvägen.

På grund av att hållplatserna flyttas tillfälligt till Linnégatan, kommer Linnégatan att stängas av för biltrafik från Linnérondellen till korsningen Storgatan.

Annons

– Vi uppmanar våra resenärer att vara uppmärksamma och följa hänvisningarna till de tillfälliga hållplatslägena på Linnégatan, säger Patrik Tidåsen, trafikchef på Länstrafiken Kronoberg.

Hållplats Norrgatan kommer att stängas av från den 15 augusti klockan 06.00 till och med söndagen 18 augusti klockan 18.00. Resenärer hänvisas till hållplats Stortorget. Dessutom stängs hållplats Västra Esplanaden av för linje 1 och linje 358 från 14 augusti klockan 18.00 till och med söndagen den 18 augusti klockan 18.00. Resenärer hänvisas till hållplats Växjö resecentrum.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons