Annons

Busstidtabellerna försvinner

Växjö • Publicerad 6 mars 2020
.
.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Under året kommer tryckta busstidtabeller och hållplatsanslag att försvinna efter ett beslut av Region Kronobergs trafiknämnd. Anledningen är att allt fler resenärer använder sig utav Länstrafiken Kronobergs hemsida eller mobilapp för att få reda på busstider.

De senaste tre åren har upplagan av tryckta tidtabeller minskat med nästan 50 procent och flera tusen tidtabeller slängdes förra året. I och med att man slutar trycka dessa tabeller minskar länstrafikens pappersförbrukning med ungefär ett ton per år.

Annons

Skulle man ändå vara i behov av en tryckt tidtabell går den att skriva ut.

– Om resenären inte har tillgång till en skrivare så är man hjärtligt välkommen att höra av sig till vårt Kundcenter i Växjö så kan de antingen skriva ut önskad tidtabell och lämna ut över disk eller posta hem, säger Trafiknämndens ordförande Carina Bengtsson (C).

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons