GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Butikschef i länet skapade falska presentkort – döms

     Kronoberg • Publicerad 12 oktober 2021
     Växjö tingsrätt.
     Växjö tingsrätt.
     Foto: Lars-Goran Rydqvist

     En tidigare anställd på ett varuhus i länet har dömts för trolöshet mot huvudman vid Växjö tingsrätt. Den 37-åriga mannen ska med osanna fakturor skapat presentkort som sen andra har använt för att handla i butiken. Majoriteten av presentkorten skapades under 2016.

     Vid ett tillfälle ska mannen även ha utbytt presentkort med en anställd på en annan butik och plockat ut varor för cirka 30 000 kronor.

     Den sammanlagda summan för presentkorten uppgår till drygt 139 000 kronor. Brottet upptäcktes när han skulle sluta som butikschef och man skulle köpa loss de nio procent av butiken som 37-åringen ägde.

     Straffet för mannen blir villkorlig dom och 50 dagsböter, i hans fall 17 000 kronor.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.