Annons

Butikskoncernen tvingas till krisåtgärd – riskerar konkurs

Växjö • Publicerad 11 april 2021
Foto: Pontus Steneros

Ägarbolaget Rizzo Group AB, som driver väsk- och skokedjorna Morris, Accent och Rizzo, är på väg mot konkurs.

Bolaget befinns sig för andra gången på kort tid i en rekonstruktion och ledningen går nu ut med att en så kallad kontrollbalansräkning ska upprättas, vilket är en krisåtgärd för att ta reda på hur mycket pengar som finns i kassan. De har en butik i centrala Växjö.

Annons

Rizzo Group skriver i ett pressmeddelande att styrelsen har funnit skäl att anta att det egna kapitalet understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet på 6 829 575 kronor. Om kontrollbalansräkningen visar att kapitalet inte når upp till den kritiska nivån kommer ledningen omedelbart att kalla till en kontrollstämma för att fatta beslut om företaget ska ansöka om konkurs eller drivas vidare.

Koncernen har sedan pandemin startade tappat försäljning på totalt 345 miljoner kronor. Koncernen har samtidigt gjort sänkningar av omkostnadsmassan som motsvarar mer än 100 miljoner i besparingar om året.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons