Annons

Bygget av nya skolan inleds – fokus på barn och miljö

Växjö • Publicerad 18 mars 2021
Foto: JP.lindberg

Byggbolaget Peab startar bygget av Dädesjös nya skola, som får stort fokus på miljö och barnen. Dädesjös nya skola kommer att innehålla en avdelning för barn 1-3 år, två avdelningar för barn 4-5 år, tre avdelningar för F-3 samt tillagningskök för 150 portioner, teknikutrymmen och personalutrymmen.

– Vi är oerhört glada över förtroendet att få bygga den nya skolan i Dädesjö. Att få möjlighet att bygga för framtiden, för barn, är extra givande och inspirerande. Här ser vi verkligen hur vi bidrar till den lokala samhällsutvecklingen, säger Filip Jernelöv, arbetschef Peab.

Annons

De nya lokalerna omfattar 1 281 kvadratmeter varav 1 144 kvadratmeter är skola/förskola och 137 kvadratmeter är tillagningskök.

Skolan ska byggas parallellt med pågående verksamhet. Den befintliga skolan kommer att rivas i slutet av 2022, när den nya skolan står färdig. Under tiden som skolan rivs kommer även en ny fotbollsplan att anläggas.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons