Annons

Bygget i Växjö utan giltigt bygglov

Växjö • Publicerad 4 juni 2018
Foto: Olof Elfverson

Precis som VXOnews tidigare har rapporterat om ska Vöfab bygga en ny förskola med 80 platser på Välludden i Växjö. Mitt under arbetet revs dock bygglovet upp av länsstyrelsen i Kronoberg efter att ett par bostadsrättsföreningar i grannskapet överklagat. I detaljplanen från 2008 står det nämligen ett stort C, som i centrumändamål, vilket innebär bland annat butiker, service, kontor och restaurang men inte en förskola, skriver Smålandsposten.

Under måndagen meddelade Mark- och miljödomstolen i Växjö att de avslår Vöfabs överklagande. Det innebär att Vöfab står utan ett giltigt bygglov för sitt bygge.

Annons

För närvarande pågår det förberedelser för att ändra i detaljplanen som styr exploateringen av området. Det är en ändring och process som kan ta tid, skriver Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons