Annons

Bygglov för ny moské i Växjö föreslås

Växjö • Publicerad 11 mars 2021
Foto: Euroing

Stiftelsen Växjö muslimer planerar att bygga en ny moské på Försommarvägen i Växjö och nu har stadsbyggnadskontoret föreslagit bygglov för den nya moskén. Förslag om bygglov har skickats till byggnadsnämnden.

– Vi får nu hoppas att nämnden följer efter. Jag hoppas att vi inom de närmaste åren kommer ha en trevlig och ståtlig moské i Växjö, säger Ismail Abu Helal, företrädare för Stiftelsen Växjö muslimer, till Smålandsposten.

Annons

Moskén, som blir 18 meter som högst, har en yta på drygt 1 000 kvadratmeter och förskolan har en yta på ungefär 600 kvadratmeter. Dessutom väntas minareten som sänder ut böneutropen bli 26 meter högt.

Om bygglovet godkänns kommer Stiftelsen Växjö muslimer att skicka en förfrågan till olika företag om att få en prislapp för bygget. De kommer också att behöva engagera vissa investerare för att bygget av en ny moské ska bli verklighet, skriver Smålandsposten.

Foto: Euroing

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons