Annons

Bygglov klart för Växjö nya stations- och kommunhus

Växjö • Publicerad 11 november 2020
Skisser på nya stations- och kommunhuset i Växjö.Version 4.
Skisser på nya stations- och kommunhuset i Växjö.Version 4.Foto: Swedo/Skanska/Smålandsposten

Under onsdagen meddelade Mark- och miljööverdomstolen att de inte ger prövningstillstånd på den överklagan om bygglov för Växjös nya stations- och kommunhus som kommit in.

I praktiken innebär det att det nu finns ett lagakraftvunnet bygglov för byggnaden - som alltså inte kan överklagas igen.

Annons

– Äntligen är vi i mål med bygglovet. Jag är glad och stolt över att vi snart har en ny mötesplats för våra invånare, företag och besökare, ny station och en ny bättre arbetsplats för våra medarbetare, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bygglovet för Växjös nya station och kommunhus har tidigare överklagats till både Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen som gjort bedömningen att kommunen gjort tillräckliga åtgärder.

Ärendet överklagades i våras till sista instansen Mark- och miljööverdomstolen som nu gått igenom ärendet och kommit fram till att det inte finns skäl att ge prövningstillstånd. Beslutet kan inte överklagas.

Nya kommunhuset planeras vara klart våren 2021 medan stationen öppnar upp för resenärer efter sommaren 2021.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons