Annons

Bygglovet för nya jättebygget överklagas

Växjö • Publicerad 29 juli 2019
Foto: Sweco/Skanska

Det nya bygglovet för Växjös nya station och kommunhus har överklagats på nytt. Kvalitetsbostäder tar strid om bygget och överklagar bygglovet, som beslutades i slutet av juni.

– Vi är inte förvånade men vi har inte tagit del av motiveringen ännu, säger kommunägda Vöfabs ordförande Patrik Åkesson (KD) till Smålandsposten.

Annons

Kvalitetsbostäder anser att byggnaden strider mot kulturhistoriska värden, stadens utformning och karaktär, detaljplanen, parkeringsnormen, arkitektoniska värden och orsakar skada på fastighetsvärdet på Håkan Sjögren 5, som de äger. Dessutom ska företaget själva inte ha fått igenom ett bygglov på 18 nya bostäder eftersom byggnadshöjden stred mot gällande detaljplan. Det nya stations- och kommunhuset blir också högre än vad planen tillåter men det har byggnadsnämnden godkänt.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons