Annons

Bygglovet för nya kommunhuset avslås

Växjö • Publicerad 15 mars 2019
Foto: Sweco

Växjö kommun får bakläxa från länsstyrelsen när det gäller bygglovet för det nya stations- och kommunhuset. Länsstyrelsen har gjort en prövning efter att en fastighetsägare i närheten överklagat bygglovet.

Anledningen till avslaget är parkeringsfrågan. Enligt plan- och bygglagen måste det finnas parkeringar i ”skälig utsträckning” på tomten eller i närheten. Om det inte redan finns måste det finnas en plan för hur det ska finnas inom en rimlig tid.

Annons

”Vi har bedömt att den plan som finns i dagsläget inte är tillräckligt preciserad med antal platser, var de kommer att finnas eller när de kommer finnas tillgängliga”, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Fastighetsägaren som överklagade hade också synpunkter på utformningen av byggnaden. Där anser dock länsstyrelsen att det inte finns någon anledning att upphäva bygglovet.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons