Annons

Kommunen: Byggnader måste rivas

Lammhult • Publicerad 28 oktober 2018
Foto: Olof Elfverson

Flera fallfärdig byggnader på en industrifastighet i Lammhult lockar till sig ungdomar, vilket oroar grannar och samhällsföreningen. Nu hotar Växjö kommun fastighetsägaren med böter om byggnaderna inte rivs.

– Det viktigaste är att det inte ska hända några olyckor där. Du vet hur barn och ungdomar är. De tycker det här är rätt spännande. Det vore förfärligt om det skulle hända någonting och vi har fått påpekande från grannar runtomkring, att de sett barn och ungdomar vara där, säger Annika Hallqvist Svensson, ordförande i Lammhults samhällsförening, till Smålandsposten.

Annons

Om fastighetsägaren inte fullföljer en rivning kan han få betala 30 000 kronor i böter.

– Det kan ju rasa över dem alltihop. Jag har varit där och sett det på utsidan. Det är dags att riva det, säger Nils Fransson (L), byggnadsnämndens ordförande, till Smålandsposten. Se bilder på byggnaderna här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons