Annons

Byggnationen av jättebygget billigare än förväntat

Växjö • Publicerad 8 mars 2021
.Foto: Swedo/Skanska/Smålandsposten

En ny ekonomisk sammanställning för byggnationen av Växjö stations- och kommunhus visar på ytterligare kostnadsförbättringar jämfört med tidigare prognoser.

Den nya prognosen visar en prognostiserad kostnad på 580 miljoner, vilket är en minskning på ytterligare 7,2 miljoner kronor. Projektet är i slutfasen och det är färre nya kostnader, arbetskostnader och mindre kostnader för maskiner och förbrukningsmaterial.

Annons

– När partneringavtalet skrevs med Skanska 2017 var riktkostnaden för byggprojektet på 585 miljoner. Det är därför glädjande att vi nu ligger under den riktkostnaden trots de tilläggsbeställningar på cirka 40 miljoner som gjorts sedan dess. Jag är stolt och glad över det intensiva arbete som pågått de senaste åren i att få ned kostnaderna och att skapa en byggnad för medarbetare, invånare och besökare, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Slutbesiktning av Växjös nya stations- och kommunhus är klar och i mitten på mars tar Växjö kommun officiellt över huset. Den 27 maj planeras kommunhusdelen öppna och stationen och Växjös vardagsrum öppnar upp för allmänheten i augusti.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons