Annons

Byggplaner i Växjö läggs ner

Växjö • Publicerad 19 november 2018
Foto: Nadia Hagberg

Växjö kommun har i flera år försökt få till fler bostäder vid natursköna Toftasjön. Men planarbetet läggs nu ner på grund av allt för dyra trafiklösningar, skriver Smålandsposten. Flera privatägda markområden runt sjön har pekats ut som framtida boplats.

Enligt tidningen ligger marken nära den hårt trafikerade riksväg 23 och av säkerhetskäl anser Trafikverket att nya vägar från Toftasjöområdet inte kan anslutas med en vanlig korsning utan med en planskild korsning. Det skulle innebära en mångmiljoninvestering, en kostnad som skulle hamna på markägarna eller kommunen.

Annons

– Vi avskriver ärendet, vi lägger ned. Det finns ingen lösning och inga ekonomiska förutsättningar för detta, säger Lars Wennerstål, chef för stadsbyggnadskontoret, till Smålandsposten.

Ärendet ska upp på byggnadsnämndens sammanträde i november.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons