GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Carolina Klüft utnämnd till hedersdoktor

     .
     .
     Foto: MAXIM THORE

     Carolina Klüft har blivit utnämnd till medicine hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Hon får utmärkelsen för sitt arbete med Kronprinsessparets organisation Generation Pep, där hon är verksamhetschef.

     – Genom sitt arbete i Generation Pep inspirerar Carolina Klüft både organisationer och enskilda personer, och jag vet att hon alltid är mycket noga med att den information hon för fram har vetenskaplig evidens, säger professor Agneta Holmäng, styrelseordförande och dekan, i ett pressmeddelande.

     Carolina Klüft tog under sin friidrottskarriär ett OS-guld och tre VM-guld utomhus i sjukamp. Efter den aktiva karriären har hon varit engagerad i att få barn och ungdomar att röra sig mer.

     – Dels behöver vi skapa konkret förändring genom olika åtgärder och insatser, inom skolan och på andra arenor där vi jobbar, och dels behöver människor få ta del av den kunskap som finns på Göteborgs universitet och på andra universitet, säger Carolina Klüft i pressmeddelandet.

     Läs mer