Annons

Catharina Winberg blir vd för bolaget

Växjö • Publicerad 6 november 2021
Catharina Winberg.
Catharina Winberg.Foto: Tingsryds kommun

Catharina Winberg, som har varit aktiv inom politiken i Växjö kommun och de senaste tio åren varit förtroendevald på heltid, blir ny vd för Tingsryds utvecklings och fastighets AB och Tingsryds industristiftelse. Hon ersätter Karin Nilsson som går i pension den 30 november.

Winberg har bland annat varit styrelseordförande i Energikontor Sydost AB, ordförande i Växjö kommunföretag, ledamot i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige i Växjö kommun. Nu byter hon från Växjö kommun till Tingsryds kommun.

Annons

– Det jag tar med mig in i min nya roll i Tingsryds kommun är flera års erfarenhet av kommunal verksamhet i allmänhet men också bolags- och koncernstyrning samt verksamhetsutveckling, säger Catharina Winberg.

Hon ska arbeta för att ge hyresgäster rätt förutsättningar för att driva och utveckla sina verksamheter i Tingsryds kommuns lokaler.

– Catharinas har stor erfarenhet av kommunala bolag och arbete med hållbart byggande. Hon har kunskap om förnybar energi och energieffektivisering. Det är viktigt för framtiden och för Tufab, hyresgäster och övriga företag i kommunen, säger Håkan Karlsson, ordförande i Tufab:s styrelse.

Catharina Winberg ska också vara etableringsstrateg och ha dialog med företag som potentiellt kan tänka sig att starta eller flytta sitt företag till Tingsryds kommun.

Hon börjar arbete i mitten av november och tillträder sin tjänst som vd den 1 december.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons