Annons

Central Växjörestaurang har inte åtgärdat brister på nästan ett år - föreläggs med vite

Växjö • Publicerad 21 juli 2021
Översiktsbild Växjö.
Översiktsbild Växjö.Foto: Nadia Hagberg

En restaurang i centrala Växjö föreläggs nu med vite, efter att vid upprepade tillfällen fått anmärkningar av kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer det senaste året.

Den första tillsynen inträffade i september 2020. Då kunde inspektörerna slå fast att restaurangen brast i sin temperaturkontroll vid både tillagning, nedkylning och återupphettning av livsmedel. Det hade heller inte förts någon dokumentation över restaurangens temperaturkontroller sedan april 2020.

Annons

Inspektörerna har sedan dess besökt restaurangen ett flertal gånger och påtalat bristerna, som fortfarande inte åtgärdats. I juni beslutade inspektörerna om ett föreläggande gentemot restaurangen, som inte gav något resultat. I juli kvarstod alla brister.

Nu har miljö- och hälsoskyddsnämnden skickat ytterligare ett föreläggande till restaurangen. Nu med ett vite om 25 000 kronor som restaurangen tvingas betala om bristerna inte är åtgärdade senast 12 augusti.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons