Annons

Chef inom regionen stämdes för grovt förtal

Växjö • Publicerad 24 juli 2020

En chef inom Region Kronoberg lämnade uppgifter om en tidigare anställd sjuksköterska till polisen. Då valde sköterskan att stämma chefen för grov förtal eftersom den tidigare anställde menade att chefens uttalanden var mycket kränkande, skriver Smålandsposten.

Sjuksköterskan anställdes inom Region Kronoberg för några år sedan men han kunde inte utföra sina arbetsuppgifter på ett bra sätt och fick sluta. Vid ett senare tillfälle åtalades sjuksköterskan för brukande av falsk urkund och under polisutredningen fick den före detta chefen lämna uppgifter som sköterskans jobb.

Annons

Chefen ska bland annat ha uppgett att sköterskan har en personlighetsstörning enligt stämningsansökan. Sjuksköterskan krävde 140 000 kronor i skadestånd men chefen har nu friats helt från anklagelserna, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons