Chicken á la King
Hej, Linas kök här!
Denna vecka börjar vi med en härlig kycklinggryta kallad Chicken á la King. Jag lagar den alltid på färsk kyckling som jag grillar i ugnen för att få den goda buljongen till såsen. Vill man spara tid kan man alltid köpa en färdig grillad kyckling men då får man smaksätta såsen med färdig fond, vilket inte blir samma goda resultat. Det är värt att lägga tiden på denna rätten för resultatet blir så gott. Ett tips om det blir rester över, är att göra en Chicken á la King paj vilket blir fantastiskt gott!
Chicken á la King
Ingredienser till 4 personer Tid: ca 90 min
1 färsk kyckling (ca 1300)
Grillkrydda av god kvalitet
50 g smör
250 g champinjoner
1 stor gul lök
1 solo vitlök
1 grön paprika
1 röd paprika
3 dl grädde
några stänk kikkomansoja
salt
peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Lägg kycklingen i en smord ugnsfast form.
3. Krydda kycklingen runt om med grillkrydda.
4. Smällt smör och häll över kycklingen och toppa med några smörklickar.
5. Grilla kycklingen i ugnen ca 1 timma. Vänd kycklingen efter halva tiden och ös över lite av stekskyn.
6. Ta ut kycklingen, dela den och låt svalna.
7. Häll 2 -3 dl vatten i formen och koka ur stekskyn.
8. Häll skyn i en kastrull och tillsätt grädden.
9. Koka upp och låt sjuda.
10. Hacka svamp, lök och paprika.
11. Fräs svamp och lök i smör.
12. Häll över såsen.
13. Lägg i paprikan och låt sjuda ca 5 min.
14. Skär kycklingen i fina bitar och lägg ner i såsen.
15. Låt alltsammans sjuda ca 10 minuter.
16. Smaka av med salt och peppar.
17. Red såsen med maizena för tjockare konsistens.
18. Servera grytan med ris och sallad.
Hitta alla goda recept från Linas kök här.
Lina Ländin