Annons

Corona slår hårt mot föreningar - nytt beslut i Växjö ska underlätta

Växjö • Publicerad 13 mars 2020
.
.Foto: Erik Corshammar

Coronavirusets framfart och regeringens beslut att endast tillåta evenemang med maximalt 500 deltagare slår hårt mot flera föreningar. Att ställa in publika evenemang kan leda till stora utgifter och nu vill Växjö kommun hjälpa till genom att mildra de ekonomiska konsekvenserna.

Under fredagen beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att bevilja föreningsägda fastighetsbolag på Arenastaden amorteringsbefrielse på lån beviljade av Växjö kommun.

Annons

– Växjö kommun följer utvecklingen noga och utesluter inte att ytterligare stödinsatser för övriga föreningar och föreningsägda fastighetsbolag kan komma att krävas beroende på hur länge förbudet mot allmänna sammankomster kommer att gälla, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande (M).

Beslutet gäller för amorteringar under perioden januari till mars. Amorteringsbefrielsen innebär att eftergiften återbetalas först i samband med lånets slutförfallodag.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons