unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Coronakrisen kan öka risken för självmord

.
.
Foto: Anna Nordström

För att minska coronasmittan isolerar sig allt fler i sina bostäder. Något som kan medföra risker enligt kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M).

– Vi vet att våld i nära relationer ökar när situationen blir spänd, exempelvis när det blir kris i ekonomin, säger Anna Tenje till Smålandsposten.

Anna Tenje vill därför se ett utökat samarbete med kvinnojourer och frivilligorganisationer. Hon har även haft en diskussion med Svenska kyrkan och biskopen i Växjö.

Anna Tenje menar även att om många förlorar sin försörjning kan självmord öka under coronakrisen och drar paralleller till stormen Gudrun. Kommunens tjänstemän har därför fått i uppdrag att undersöka och dra nytta av erfarenheterna från Gudrun.

– Då var det många som fick sina livsverk förstörda över en natt. Och det var fler offer som skördades av suicid än som dog i olyckor i skogen, säger Anna Tenje.