Annons

Coronakrisen kan öka risken för självmord

Växjö • Publicerad 25 mars 2020
.
.Foto: Anna Nordström

För att minska coronasmittan isolerar sig allt fler i sina bostäder. Något som kan medföra risker enligt kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M).

– Vi vet att våld i nära relationer ökar när situationen blir spänd, exempelvis när det blir kris i ekonomin, säger Anna Tenje till Smålandsposten.

Annons

Anna Tenje vill därför se ett utökat samarbete med kvinnojourer och frivilligorganisationer. Hon har även haft en diskussion med Svenska kyrkan och biskopen i Växjö.

Anna Tenje menar även att om många förlorar sin försörjning kan självmord öka under coronakrisen och drar paralleller till stormen Gudrun. Kommunens tjänstemän har därför fått i uppdrag att undersöka och dra nytta av erfarenheterna från Gudrun.

– Då var det många som fick sina livsverk förstörda över en natt. Och det var fler offer som skördades av suicid än som dog i olyckor i skogen, säger Anna Tenje.

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons