Annons

Coronaviruset påverkar Växjös flygplats – flyg ställs in

Växjö • Publicerad 11 mars 2020
Foto: Smålandsposten

Oron för coronaviruset påverkar bland annat flygtrafiken i Växjö. Flygbolaget BRA har ställt in onsdagskvällens flyg från Växjö klockan 19.25 och till Växjö klockan 20.50.

– Flygbolagen har det oerhört tufft just nu med kraftig nedgång vad gäller bokningar. Vi på flygplatsen har sett en lite nedgång den senaste veckan. BRA kommer att ställa in ett antal flygningar med dålig beläggning, säger Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport.

Annons

Hur påverkar det här Växjö Småland Airport?

– Just nu har det inte påverkat allt för mycket men det är klart att vi tappar intäkter när det inte kommer några resenärer eller att flyg ställs in. Men vi kan inte justera så mycket just nu. Vad gäller flygen till Amsterdam har vi inte sett några jättestora effekter men bland charterbolagen märks en nedgång. Det kommer att komma mer.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons