Annons

Covidutbrott på rättspsyk – 15-tal personer smittade

Växjö • Publicerad 8 november 2021
Rättspsykiatriska regionkliniken.
Rättspsykiatriska regionkliniken.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Ett 15-tal personer har testats positivt för covid-19 på rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö. Både patienter och personal har smittats.

Det var under förra veckan som ett positivt fall av covid-19 framkom. När personal och patienter testades konstaterades flera andra positiva fall. De som testas positivt ska inte ha behövt uppsöka sjukhusvård.

Annons

Smittspårning pågår och åtgärder som syftar till att minska smittspridningen har satts in, som minskat antal kontakter mellan patienter och personal och mellan patienter, restriktioner kring besök samt skärpt användning av skyddsutrustning.

– Vi ser allvarligt på läget och rättspsykiatriska regionkliniken gick upp i stabsläge när vi fick reda på situationen. Vi har ett mycket gott samarbete med vårdhygien och personalen har ställt upp för att lösa situationen på bästa möjliga sätt. Patienterna har också respekterat de förhållningsregler vi satt upp. Vi tycker oss se att våra snabba åtgärder gett resultat och i slutet av vecka 44 såg vi en tydlig avmattning av smittspridningen, säger biträdande verksamhetschef David Wirdelöv.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons