Annons

Covidvaccin erbjuds till tolvåringar

Kronoberg • Publicerad 16 september 2021
.Foto: LENA GUNNARSSON

Under torsdagen höll regeringen och Folkhälsomyndigheten en presskonferens där de meddelade att även 12-15-åringar kommer att erbjudas vaccin.

– Folkhälsomyndigheten har regeringens pågående uppdrag att se över vem som ska erbjudas vaccin. Nu rekommenderar myndigheten att landets 12-15-åringar också ska vaccineras. Framförallt för barnens hälsas skull, säger socialminister Lena Hallengren.

Annons

Arbetet inleds i början av november.

När vaccineringen mot covid-19 inleddes i slutet av december förra året var det endast människor över 18 år som fick vaccinera sig. I somras meddelade regeringen att 16-18-åringar också erbjuds vaccindoser.

Statsminister Stefan Löfven uppmanar alla som får men inte har vaccinerats sig att göra det.

– Det är bara genom vaccinen som vi kommer tillbaka till en mer normal tillvaro. Därför vill jag vända mig direkt till dig som tvekar eller inte kommit dig för att ta vaccinet: Boka tid för vaccination, helst i dag. Gör det för din egen skull, för de som inte kan ta vaccin och är beroende av att deras omgivning är vaccinerade, för personalen som kämpar och sliter i vården.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons