Annons

Crispy Chicken Wings med 3 dipsåser

Publicerad 21 oktober 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej Linas Kök här!

Denna helgen bjuder jag på lite plockmat, vilket jag tycker passar bra till fredagsmyset. Chicken wings skulle jag säga är både lätt och sund mat. I Sverige är kycklingvingarna ganska små jämfört med i USA så man äter lätt upp 10 stycken. Vill man ha lite mer mat på tallriken så kan man servera wingsen med goda pommes frites. Er perfekt fredagsrätt!

Annons

…

Crispy Chicken Wings med 3 dipsåser

Ingredienser till 2 personer Tid: ca 120 min varav 80 min i ugnen

20 st kycklingvingar

2 msk bakpulver

1 tsk salt

Honungsdip

4 msk flytande honung

2 msk japansk soya

2 tsk vit balsamvinäger

Annons

1 pressad solo vitlök (2 vitlöksklyftor)

Blue Cheese dip

50 g mögelost

2 dl smetana

Tillbehör

Blekselleri i stavar

Jack Daniels BBQ-sås på flaska

Pommes

…

1. Sätt ugnen på 120 grader varmluft.

Annons

2. Torka vingarna med lite hushållspapper.

3. Dela kycklingvingarna och lägg dem i en 3 liters plastpåse.

4. Blanda bakpulver och salt och häll ner i påsen.

5. Förslut påsen och blanda runt.

6. Lägg ett ugnsgaller på en plåt som är täckt med folie.

7. Lägg vingarna på gallret och ställ in mitt i ugnen.

8. Stek dem på låg värme i 30 minuter.

9. Höj värmen till 220 grader och flytta upp gallret.

10. Stek dem ytterligare 50 min tills de är gyllenbruna, krispiga och genomstekta.

11. Servera med selleristavar, dissertation och pommes om så önskas.

Annons

Hitta alla goda recept från Linas kök här.

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons