Crispy Chicken Wings med 3 dipsåser
Hej Linas Kök här!
Denna helgen bjuder jag på lite plockmat, vilket jag tycker passar bra till fredagsmyset. Chicken wings skulle jag säga är både lätt och sund mat. I Sverige är kycklingvingarna ganska små jämfört med i USA så man äter lätt upp 10 stycken. Vill man ha lite mer mat på tallriken så kan man servera wingsen med goda pommes frites. Er perfekt fredagsrätt!
Crispy Chicken Wings med 3 dipsåser
Ingredienser till 2 personer Tid: ca 120 min varav 80 min i ugnen
20 st kycklingvingar
2 msk bakpulver
1 tsk salt
Honungsdip
4 msk flytande honung
2 msk japansk soya
2 tsk vit balsamvinäger
1 pressad solo vitlök (2 vitlöksklyftor)
Blue Cheese dip
50 g mögelost
2 dl smetana
Tillbehör
Blekselleri i stavar
Jack Daniels BBQ-sås på flaska
Pommes
1. Sätt ugnen på 120 grader varmluft.
2. Torka vingarna med lite hushållspapper.
3. Dela kycklingvingarna och lägg dem i en 3 liters plastpåse.
4. Blanda bakpulver och salt och häll ner i påsen.
5. Förslut påsen och blanda runt.
6. Lägg ett ugnsgaller på en plåt som är täckt med folie.
7. Lägg vingarna på gallret och ställ in mitt i ugnen.
8. Stek dem på låg värme i 30 minuter.
9. Höj värmen till 220 grader och flytta upp gallret.
10. Stek dem ytterligare 50 min tills de är gyllenbruna, krispiga och genomstekta.
11. Servera med selleristavar, dissertation och pommes om så önskas.
Hitta alla goda recept från Linas kök här.
Lina Ländin