Annons

Då börjar antikroppstesterna i Kronoberg

Växjö • Publicerad 3 augusti 2020
.
.Foto: Jonas Engman

Från och med på onsdag erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Proverna tas på vårdcentralerna i länet efter tidsbokning och provtagningen kostar 200 kronor.

– Vi är nöjda med att komma igång med antikroppstesterna för allmänheten nu. Efterfrågan är stor. Vi har sett hos våra blodgivare att andelen som har antikroppar ligger på ungefär 4 procent, så de absolut flesta kommer inte att ha antikroppar, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Annons

Kriteriet för att få ta provet är att man ska ha varit frisk i 14 dagar. Provet tas som ett vanligt blodprov och analyseras på enheten för klinisk kemi och transfusionsmedicin i Region Kronoberg. Inom två arbetsdagar kommer provsvaret till patienten.

Alla vårdcentraler i Kronobergs län kommer att erbjuda provtagning och tiderna bokas i första hand via webbtidbokning på 1177.se. Det kommer också att bli provtagning på primärvårdens hälsoenhet i centrala Växjö.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons