Annons

Då börjar de nya lägenheterna byggas i Växjö

Växjö • Publicerad 28 maj 2020
Foto: Arkitektbolaget

Arkitektbolaget har startat Arketyphus i samarbete med Eksjöhus Bostad. I höst börjar de bygga nya lägenheter på Torparängen i Växjö.

I början av september tas det första spadtaget för 32 nya lägenheter som är på 51 eller 102 kvadratmeter. Husen kommer att byggas som volymer på Eksjöhus Modulhus modulhusfabrik och sedan placeras ut på plats.

Annons

Lägenheterna kommer att ha två uteplatser eller balkonger vardera och i kvarteret byggs också två gemensamma gårdar som möjliggör odling och umgänge.

– Vi har under många år drömt om att själva får vara byggherrar. När möjligheten uppstod för några år sedan, då vi tillsammans med Gransholmsbruk vann en markanvisningstävling som Växjö Kommun anordnade tog vi detta steg, har Eva Haraldsson, vd, arkitekt och delägare på Arkitektbolaget, tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Foto: Arkitektbolaget
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons