GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Då får 16-åringarna i länet börja vaccinera sig

     Kronoberg • Publicerad 18 juli 2021
     Lena Andersson Nazzal.
     Lena Andersson Nazzal.
     Foto: Filip Sjofors

     I onsdags beslutade Folkhälsomyndigheten att alla landets regioner kan vaccinera alla över 16 år mot covid-19 i början av augusti.

     Under fredagen meddelade Region Kronoberg i ett pressmeddelande att planen är att köra igång vaccinationerna för de som är 16-18 år vecka 32 i Kronoberg.

     Ett brev med erbjudande om vaccination kommer skickas ut till samtliga hushåll i länet där det finns ungdomar födda 2005 eller tidigare. Vaccinationerna ska genomföras på de vaccinationsplatser som är igång i länet. För de ungdomar som inte får vårdnadshavarens samtycke, men vill vaccinera sig, kan en mognadsbedömning erbjudas på ungdomsmottagningen.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.