Annons

Då får alla över 18 år ta påfyllnadsdosen

Kronoberg • Publicerad 23 december 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Under vecka 1 öppnar Region Kronoberg upp för alla över 18 år att ta sin påfyllnadsdos av covid-19-vaccin. För att få sin påfyllnadsdos måste det ha gått minst 6 månader eller mer sedan dos 2.

– Smittspridningen i regionen ökar igen. För att ha ett fortsatt bra skydd mot covid-19 rekommenderar vi att så många som möjligt tar sin påfyllnadsdos när det gått minst 6 månader eller mer efter dos 2, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.

Annons

Är man över 18 år och vill boka tid 3 januari ska man ha vaccinerat sig med en andra dosen den 3 juli eller innan dess.

– För att vi ska kunna säkra tillgången på vaccin och för att vaccinationstiderna ska gå till de som behöver dem mest är det viktigt att man respekterar tidsintervallet. Det gäller att hålla reda på när man fick sin andra dos. Bokar man in sig för tidigt kommer man antingen få tiden avbokad eller bli avvisad på vaccinationsplatsen, säger Annika Laine Tigerhielm, tillförordnad vaccinationssamordnare.

I din journal på 1177.se och på ditt covidbevis står det när du fick din andra dos vaccin.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons