Annons

Då inleds byggetappen i Växjö

Växjö • Publicerad 1 september 2019
.
.Foto: Lars-Göran Rydqvist

VXOnews har tidigare rapporterat om att den tredje etappen av snabbcykelvägen längs med Söderleden ska byggas. Under kommande veckan påbörjas arbetet och kommer att pågå under hösten/vintern 2019.

Det är sträckan från Kala höjden till Infanterigatan som ska byggas om till snabbcykelväg.

Annons

Snabbcykelvägen är utformad för att maximera framkomligheten och samtidigt ge cyklister möjlighet att hålla en högre medelhastighet än vad vanliga cykelvägar tillåter. Med utökad bredd har snabbcykelleden separerade filer för cyklister och gående.

- Det ska vara snabbt, enkelt och bekvämt att cykla i Växjö. I många fall går det lika snabbt att cykla som att ta bilen vid resor inom Växjö tätort. Med snabbcykelvägen gör vi det enklare för fler som bor stadsnära att välja cykel, säger Sofia Stynsberg (M).

Under byggtiden kommer det att vara möjligt att köra i båda körriktningarna på Söderleden, men med något begränsad framkomlighet. Cyklister leds om via Sigurdsgatan – Kaptensgatan och omvänt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons