Annons

Då inleds fas 2 av coronavaccinationen

Kronoberg • Publicerad 9 februari 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Under onsdagen släpps de första tiderna för fas 2 vad gäller vaccination mot covid-19. Region Kronoberg välkomnar nu personer födda 1941 eller tidigare att boka tid för vaccinering. Det finns 1 600 tider som fördelas på samtliga vårdcentraler utifrån antal listade patienter i åldersgruppen. De första vaccinationerna kommer att ske i vecka 7.

– Vi är oerhört glada att vi nu kan släppa de första tiderna för fas 2. Vaccinationen är väldigt efterlängtad i den här gruppen. väljer att släppa tider för de vaccindoser som finns. Vi vill hellre sätta igång nu i ett långsamt tempo än vänta. Får man ingen tid nu så får man ha fortsatt tålamod, fler tider kommer släppas allt eftersom, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinationssamordnare på Region Kronoberg.

Annons

Det är först till kvarn som gäller och därefter kommer nya tider att släppas varje onsdag utifrån leveranserna av vaccin. Tiderna bokas på 1177.se eller genom att ringa till vårdcentralen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons