Annons

Då öppnas framdörrarna på bussarna

Kronoberg • Publicerad 29 september 2021
.
.Foto: Annika Niquet

Under onsdagen togs de flesta av de råd och rekommendationer som har funnits under pandemin bort.

I mars förra året beslutade Länstrafiken att stänga framdörrarna på alla sina stads- och regionbussar och hänvisade till påstigning i mitt- eller bakdörren.

Annons

Men på fredag, den 1 oktober, kommer framdörrarna att öppna igen.

– Det är oerhört roligt och en stor lättnad att återigen öppna framdörrarna och låta alla resenärer stiga på framme hos föraren. Det enklaste och billigaste sättet att köpa biljett är via reseappen innan resan påbörjas, men för de som inte har en smart telefon så känns det väldigt bra att nu även erbjuda försäljning av biljetter ombord, säger trafiknämndens ordförande Carina Bengtsson (C).

Från och med den 1 oktober kan man köpa enkel- och periodbiljett ombord på bussen och betala med betalkort eller kundkassa.

Det kan förekomma lokala avvikelser på vissa linjer. Det är på linjer och avgångar där bussföretag som ännu inte har fått godkänt att öppna framdörrarna kör. Länstrafiken Kronoberg kommer att öppna dörrarna successivt och räknar med att kunna öppna dörrarna på alla sina bussar inom kort.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons