Annons

Då sker julgransflygningen över Växjö

Växjö • Publicerad 14 december 2021
Foto: Helene Nyberg/Försvarsmakten

Här saknas innehåll

I veckan genomför Försvarsmakten och flygvapnet årets julgransflygning, som är en bra övning för stridsflygdivisionerna att planera och genomföra flygning i större formation under en längre tid. Enligt ett pressmeddelande är det också ett sätt för Flygvapnet att visa närvaro, som en garant för medborgarnas säkerhet mot yttre hot, på platser som Försvarsmakten kanske inte syns så ofta.

Blekinge flygflottilj, F 17, planerar två rutter under tisdagen och har presenterat en preliminär tidsplan med cirkatider. Under förmiddagen passerar de olika platser i Skåne, Halland och Västra Götaland och under eftermiddagen passerar de Småland, Skåne och Blekinge.

Annons

Julgransflygningen planeras att passera Växjö klockan 14.36 på tisdagen. Fem minuter senare ska de vara över Vislanda och några minuter efter det passerar flygplanen Älmhult.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons