I dag sker julgransflygningen över Växjö

Växjö • Publicerad 5 december 2019 • Uppdaterad 16 december 2019
Foto: Staffan Lindbom

Vi närmar oss jul och inför årets största högtid brukar försvaret visa upp sig med en så kallad formationsflygning. Nu är det klart när Blekinge flygflottilj kommer att flyga över Växjö.

Planen är att julgransflygningen ska ske den 16 december. Den 17 december är reservdag. Flygningen startar över södra Skåne. De norra delarna av centrala Växjö passeras klockan 14.33 enligt den preliminära tidsplanen.

”Att öva för att upprätthålla vår förmåga är en viktig del. Formationsflygning – julgransflygning – är en bra övning för stridsflygdivisionerna att planera och genomföra flygning i större formation under en längre tid. Det är också ett sätt för flygvapnet att visa närvaro, som en garant för medborgarnas säkerhet mot yttre hot, på platser som Försvarsmakten kanske inte syns så ofta”, skriver försvarsmakten i ett pressmeddelande.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.