Annons

Dags att fira våren i Växjö

Publicerad 24 maj 2017
Arkivbild från Smålandspostens arkiv under Vårstad 2016. Foto: Ola Claesson, Smålandsposten
Arkivbild från Smålandspostens arkiv under Vårstad 2016. Foto: Ola Claesson, Smålandsposten

På lördag kommer de centrala delarna av Växjö att svämma över av kulturöverraskningar då Vårstad firas för elfte året i rad. På programmet står bland annat varieté, slap-stick, magi, dans, akrobatik, musik och minglande mångsysslare. Likt förra året uppmärksammas även Glasgatans med olika aktiviteter på Sandgärdsgatan.

– I år blir det lite extra festligt då Växjö fyller 675 år och en del programpunkter kommer att ha koppling till detta. Bland annat arrangeras tio olika stadsvandringar under lördagen, säger kultursekreterare Peter Johansson.

Annons

I teaterparken pågår föreställningar och massor av roliga prova på-aktiviteter för barn och familj, bland annat kan besökare få se den finurliga speldosan få liv och förundras över TV-favoriterna Jecko & Jessies galna upptåg. Programmet i sin helhet finns bland annat på konsthallen, biblioteket samt digitalt på kommunens hemsida.

– Det verkar dessutom bli fint väder och jag hoppas att många Växjöbor tar chansen att uppleva staden på ett annorlunda sätt nu till helgen - Vårstad ger möjligheter att se saker som man kanske annars bara går förbi. Jag tror att många av helgens programpunkter gör att man som besökare kommer hem på eftermiddagen med ett leende på läpparna.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons