Annons

Därför hovrade en polishelikopter över Växjö

En polishelikopter hovrade på tisdagen över Växjö.
Enligt polisen handlar det om en rutinflygning.
Växjö • Publicerad 14 september 2021
Bilden är från ett annat tillfälle.
Bilden är från ett annat tillfälle.Foto: PETTER ARVIDSON

Många hörde på tisdagen en polishelikopter hovra över Växjö.

– Du är nog den sjätte eller sjunde som ringer och frågar. Jag har faktiskt kollat upp det, det är en ren rutinflygning. Den brukar köra rundor i vår region när vi inte har något ärende, säger Patric Fors, polisen presstalesperson i Region syd.

Annons

– Vi har inget ärende uppe i Växjö, det är en ren rutinflygning.

När Smålandsposten senare på kvällen pratar med jourhavande inre befäl i Växjö, Isabelle Åberg säger hon:

– Det är en rutinflygning i grund och botten, trygghetsskapande åtgärd. Malmökollegorna eller piloten erbjöd sig att köra upp här med tanke på oroligheterna som var här i helgen. Men det är inget som har hänt. Man kan säga att det är rutin även om vi inte så ofta har helikoptern här

Den är här för att det skedde ett mord under helgen som gick?

– Det är inte beordrat någonting så lägg inte orden i munnen på mig är du snäll. Vi har inte begärt att den ska komma. Vi har fått frågan ifall vi vill att den ska komma upp. Med tanke på att det är oroligt har vi sagt att ”ni får gärna komma upp”. Så är det trygghetsskapande för medborgarna. Det är grunden.

Här saknas innehåll

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons