Annons

Dassig start när kommunen jagar toaletter

Växjö • Publicerad 8 maj 2019
Foto: Oscar Appelgren

En Växjöbo anser att inte finns tillräckligt många toaletter i centrala Växjö. Hon skrev ett medborgarförslag till kommunen.

– När man har tre barn är det svårt när det är akut, berättade hon för Smålandsposten efter hon lagt förslaget i början av 2018.

Annons

Förslaget väckte politikernas intresse och det hela resulterade i en order om att genomföra en offentlig upphandling.

Fastighetsägare i Växjö city fick möjligheten att vara med och konkurrera om ett driftbidrag så länge de inte tillbakavisade förslaget om fler offentliga toaletter i Växjö.

Nu, drygt ett år efter hon skickade in sitt medborgarförslag, säger kommunen att det inte har kommit ett enda anbud från någon med centralt belägna fastigheter.

– Men vi har inte stängt butiken ännu. Vi har träffar med fastighetsägare och Cityföreningen så jag kommer lyfta detta och berätta att det är så här det ser ut, det var ingen som kom in med något anbud. Vi ska fråga och ligga på lite. För vi tycker att det är en bra idé, förklarar Sofia Stynsberg, tekniska nämndens ordförande (M) för Smålandsposten.

Thea KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons