Annons

De är årets nätspridare – Växjöläraren uppmärksammades

Publicerad 30 oktober 2018

Årets nätspridare 2018: Marta Surbevski, Växjö Internationella grundskola, Berit Svensson, Hackebackeskolan i Lessebo, och Linda Stenkilsson, Prästängsskolan i Alvesta. Prisutdelare: Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.
Årets nätspridare 2018: Marta Surbevski, Växjö Internationella grundskola, Berit Svensson, Hackebackeskolan i Lessebo, och Linda Stenkilsson, Prästängsskolan i Alvesta. Prisutdelare: Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.Foto: Region Kronoberg

På Digitala kompetensdagen på Linnéuniversitetet prisades under tisdagen årets nätspridare.

Annons

Det är AV-Media/ Region Kronoberg som varje höst prisar i kategorin.

Initiativet finns för att hylla personal inom skolan som har utvecklat lärandet i skolan.

– Årets nätspridare har på ett fantastiskt sätt bidragit till att använda och utveckla IT i undervisningen. De är förebilder för många kollegor och elever i att visa de många vinsterna av att använda digitaliseringen i skolan, säger Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden i ett pressmeddelande.

Växjöläraren Marta Surbevski som är lärare och förstelärare på Växjö Internationella grundskola är en av trea som prisades. Motiveringen lyder:

”Marta använder IKT i ämnesövergripande arbete på mellanstadiet och i samband med språkinlärning. Skolan har en engelskainriktning men idéerna kan användas med vilket språk som helst. Marta har gjort IKT i skolan till vardag och tillsammans med eleverna arbetar hon med Greenscreen, Skype-lektioner, filmskapande med iMovie, Puppet Pals, Screencastify, Picsart, Google Earth och olika hemsidor. Marta har visat på en förmåga att växla upp sin egen kunskap till kunskap för alla på skolan.”

Övriga pristagare är Berit Svensson, Hackebackeskolan i Lessebo och Linda Stenkilsson, Prästängsskolan i Alvesta.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons