Annons

De driver ny restaurang i Växjö

Växjö • Publicerad 20 mars 2019
Foto: Nadia Hagberg

En ny restaurang har slagit upp portarna i Växjö. Olssons kök på Verkstadsgatan har öppnat för att erbjuda frukost, lunch och middag i egendesignade lokaler.

– Vi vill ha något som ingen annan har i Växjö, säger ägaren Annika Olsson.

Annons

Sedan förra veckan driver hon Växjös nya restaurang. Annika Olsson har i flera år arbetat som undersköterska men nu sadlat om för att driva Olssons kök.

– Jag kände att jag var tvungen att chansen. Man kan inte ångra det man inte har gjort och det här känns rätt. Vi vill att det här ska vara familjärt och att det ska vara som om man äter hemma, säger hon.

Olssons kök ska ha öppet för frukost, lunch och middag med à la carte-meny. På menyn finns bland annat hamburgare, lamm och pastarätter.

– Vi gör i stort sett allt från grunden. Vi maler köttet själva och det ska vara så svenskt det bara går. Sedan har vi bröd från Askelyckans.

Annika Olssons sambo Bilal Bertiyan, som har jobbat i branschen i över 25 år, visar med stolthet upp lokalerna. Sedan årsskiftet har de renoverat lokalen och med Bilals kreativitet har de tagit fram en unik inredning med egen design.

– Det har varit full fart sedan vi tog över lokalen, som var så vanlig då. Vi vill sticka ut och redan nu har vi sett personer som kommer för att kolla på inredningen, säger Annika.

Foto: Nadia Hagberg

Borden, som mestadels är gamla Europapallar, bärs upp av däck och gamla symaskiner, bardisken är inklädd med ved och i taket har vaxdukar satts upp. Lamporna består av gamla burkar och besticken är nerstoppade i gamla, rena färgburkar.

– Det ska vara lite tufft och borden behöver inte vara helt släta. Man kan återvinna så mycket och det har vi velat göra. Vår meny sitter på ett gammalt galler och på väggen har vi satt upp korrigerad plåt.

I lokalen finns det möjlighet till hundra sittplatser och på sikt är planerna stora för restaurangen.

– Alkoholtillståndet är på gång och vi har nu också fått in ett biljardbord och en boxsäck med myntbetalning.

Foto: Nadia Hagberg
Annons

För närvarande är det två personer som jobbar med restaurangen men fler medarbetare kommer att anställas.

– Jag vill inte bara ha folk om funkar utan jag vill ha några som är serviceinriktade och omtänksamma, säger Annika.

Foto: Nadia Hagberg
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons