Annons

De får årets Borgmästarmedalj

Växjö • Publicerad 20 oktober 2020
Anita och Bengt Albertson tillsammans med Bo Frank (M) och Cheryl Jones Fur (MP).
Anita och Bengt Albertson tillsammans med Bo Frank (M) och Cheryl Jones Fur (MP).Foto: Växjö kommun

Anita och Bengt Albertson får ta emot 2020 års Borgmästarmedalj för sitt internationella biståndsarbete.

– Vi är mållösa. Det fanns inte i vår tankevärld att vi skulle få det här priset. Vi är ödmjukt tacksamma och väldigt glada att kommunen uppmärksammar vårt arbete som sker i det lilla och som det vanligtvis inte skrivs så mycket om, säger Anita och Bengt Albertson.

Annons

De överraskades under tisdagen av Bo Frank (M), borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande tillsammans med vice ordförande i kommunfullmäktige Cheryl Jones Fur (MP) vid Kulturparken Småland. Utmärkelsen delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde i eftermiddag och består av en guldmedalj med kommunens vapen.

Motiveringen lyder: Borgmästarmedaljen tilldelas två strävsamma personer med socialt patos. Anita och Bengt Albertson har under hela sitt liv arbetat för andra människor i sin församling, i internationellt biståndsarbete och varit stödfamilj för många. De står som representanter för det goda samhället och är bra föredömen som visar att individer kan göra stor nytta i det verkliga livet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons