Annons

De får årets Borgmästarmedalj i Växjö

Växjö • Publicerad 3 september 2019
Foto: Therese Ekdahl, Växjö kommun

Under tisdagen delades borgmästarmedaljen i Växjö kommun ut till politikerna Carin Högstedt (V) och Eva-Britt Svensson (V). Utmärkelsen består av en guldmedalj med Växjö kommuns vapen och ges till en eller flera personer som har arbetat hårt och rönt uppskattning.

– Vi är överraskade och stolta, det är roligt att bli uppmärksammad lokalt. Nu orkar vi lite till, säger Carin Högstedt och Eva-Britt Svensson via ett pressmeddelande.

Annons

Medaljen delas ut av kommunfullmäktiges ordförande och tillika borgmästare Bo Frank (M) tillsammans med kommunfullmäktige.

Borgmästarmedaljen

Motivering

”Under de nästan 50 år som jag varit en del av politiken i Växjö har Carin och Eva-Britt intagit en särställning. Få har arbetat så hårt, hängivet och med ett så genuint samhällsengagemang i botten. Utöver det politiska arbetet har damerna arbetat kopiöst i det ideella föreningslivet. För att även där göra skillnad för andra människor. Folkets kärlek är deras belöning. Carin och Eva-Britt tillhör också de mest kryssade politikerna i vårt län. Hos Carin och Eva-Britt finns också en klassisk folkrörelsebildning som många politiker och beslutshavare saknar idag.”

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons