Annons

De får Växjös nya stipendium

Växjö • Publicerad 13 november 2019
Foto: Johannes Rydström, Linnéuniversitetet

Växjölöftets styrgrupp har instiftat ett stipendium för att lyfta och premiera insatser som ökar kunskapen om arbetsmarknad och arbetsmarknadsinsatser. De första stipendiaterna är två studenter vid Linnéuniversitetet. Ellen Parsland tilldelades 15 000 kronor för sin masteruppsats; Med logik som styrmedel - En studie om aktiveringspolitiska förändringar i socialpolitiken och Joakim Eriksson tilldelades 10 000 kronor för sin kandidatuppsats; Partiellt allmängiltiga kollektivavtals raison d’être i den svenska modellen - Allogen transplantation eller naturlig progression?.

– Växjölöftet ska inte bara vara en offensiv, lokal arbetslinje, utan också en kunskapsbaserad. Vi tar vår utgångspunkt i svensk och internationell forskning, och vill därför med stipendiet uppmuntra och uppmärksamma lokala insatser för att öka kunskapen om fungerande arbetsmarknadspolitik. Det är särskilt glädjande att stipendiaten Ellen Parsland gått vidare till att forska inom fältet, säger Oliver Rosengren.

Annons

Motiveringen till stipendierna:

”Att öka kunskapen om arbetsmarknad och insatser på densamma är viktigt för att kunna göra insatser som får effekt på kort och lång sikt. Genom sina respektive väl utförda uppsatser har Joakim Eriksson och Ellen Parsland skapat förutsättningar och förhoppningar att utveckla kunskap om arbetsmarknadsinsatsers påverkan på arbetsmarknaden”.

Foto: Pressbild

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons