Annons

De kan få en tredje vaccindos redan i september

Kronoberg • Publicerad 27 augusti 2021
I framtiden kan det bli aktuellt med fler doser, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell.
I framtiden kan det bli aktuellt med fler doser, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell.Foto: Calle Rydqvist

I veckan meddelande Folkhälsomyndigheten att personer som har ett kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling bör få en extra och tredje dos vaccin mot covid-19 redan i september.

– En extra dos vaccin skulle kunna stärka skyddet hos många med kraftigt nedsatt immunförsvar och det kan även bli aktuellt med fler doser. Det kommer i praktiken att bli viktigt med behandlande läkares bedömningar. Vi vill också poängtera vikten av att anhöriga vaccinerar sig mot covid-19 och att alla fortsätter att hålla avstånd, stannar hemma om man är sjuk och testar sig, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet handlar det om minst 40 000 personer i Sverige. I Region Kronoberg planeras det just nu kring hur det ska gå till. I Kronoberg rör det sig om cirka 500 personer som i höst ska få en tredje dos. Dosen bedöms kunna ges åtta veckor eller senare efter dos två.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons