Annons

De kan vinna Årets Kronobergare 2021

Kronoberg • Publicerad 6 december 2021
Alexander Mahmoud, Sara Wimmercranz och Lydén Destilleri kan bli Årets Kronobergare 2021.
Alexander Mahmoud, Sara Wimmercranz och Lydén Destilleri kan bli Årets Kronobergare 2021.Foto: Privat/Filip Sjöfors/Lars-Göran Rydqvist

Varje år utses Årets Kronobergare av P4 Kronobergs lyssnare. Nu har 2021 års finalister presenterats. Finalister är på olika sätt profiler i länet.

Fotografen och skribenten Alexander Mahmoud från Grimslöv vann Stora journalistpriset i november och kan nu bli Årets Kronobergare 2021.

Annons

Entreprenören och riskkapitalisten Sara Wimmercranz från Älmhult är också nominerad. Hon har utsetts till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare och var tidigare i år en av drakarna i SVT:s "Draknästet".

Den tredje finalisten är bordtennistalangen Truls Möregårdh från Hovmantorp. 19-åringen vann för någon vecka sedan VM-silver i bordtennis.

Entreprenören Mette Adolfsson är finalist för sitt lokala engagemang i Häradsbäck.

Den femte och sista finalisten är Lydéns Destilleri i Ljungby. Roger och Emil Lydén, far och son, har framgångsrikt satsat på tillverkning av gin. Deras London Dry gin har utsetts till världens bästa i kategorin på World Gin Awards.

Röstningen pågår till och med den 13 december.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons