Annons

De kommunala inomhusanläggningarna öppnar upp för gymnasieungdomar

Växjö • Publicerad 8 februari 2021
Foto: Olof Elfverson

Förra veckan beslutade regeringen att även äldre ungdomar, som är födda 2002 eller senare, får börja träna organiserat igen. De anser att det är farligare för hälsan att fortsatt hålla dem borta från idrotten, trots coronapandemin.

Från och med idag, måndag den 8 februari, kan verksamhet för gymnasieungdomar bedrivas i de kommunala inomhusanläggningar för idrotts- och fritidsverksamhet. Kommunen uppmanar också föreningar med egna lokaler att följa samma riktlinjer, att hålla lokalen och verksamheten öppen för medlemmar födda 2002 eller senare. Däremot ska verksamhet för personer födda 2001 eller tidigare hållas utomhus.

Växjö kommun fortsätter att hålla alla kommunala inomhusanläggningar för idrotts- och fritidsverksamhet stängda för personer som är födda tidigare än 2002.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons