Annons

De kör Krösatågen framöver

Växjö • Publicerad 11 augusti 2019
.
.Foto: Mattias Mattisson

Turerna kring nya avtal för Krösatågstrafiken har varit inga de senaste åren. För två år sedan tilldelades Tågkompaniet från Norge affären. Det statligt ägda bolagets bud var bara ett par hundratusen kronor billigare än konkurrenterna Transdevs, som då körde Krösatågen. Transdev valde att överklagade upphandlingen och fick rätt, skriver Smålandsposten.

Sedan dess har Tågkompaniet, som nu har bytt namn till VY Tåg AB, fått ett direktupphandlat avtal under tiden som hela upphandlingen görs om. Den beräknas vara klar först under 2021 och fram till dess får VY Tåg AB fortsätta köra Krösatågen, skriver Smålandsposten.

Nästa år ska det fattas beslut om vilket företag som ska leverera nya Krösatåg till Sydsverige. Det blir närmare 70 tågset som kommer att innebära en mångmiljardaffär.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons