Annons

De öppnar sommarbar på Storgatan

Publicerad 19 maj 2016
Foto: Sabina Eklöf
Foto: Sabina Eklöf

Från och med den 1 juni öppnar Reko en bar på Storgatan. Förutom att servera lunch kommer restaurangen nu erbjuda kvällsöppet med servering av drinkar, vin och tilltugg i en utomhusbar.

– Vi kommer utöka från 20 uteplatser till 70 stycken. Nu vill vi göra någonting mer och det vi tycker saknas i Växjö är ett mysigt ställe där man kan ta en drink, ett glas vin eller smoothie på kvällen, säger Sabina Eklöf, en av ägarna till Reko Växjö.

Annons

Baren, som bland annat ska erbjuda drinkar med och utan alkohol, kommer i början att ha öppet onsdag till lördag. Till dryckerna kommer tilltugg som ostbricka, fruktfat och räkor med aioli att erbjudas. Dessutom ska det finnas tre-fyra varmrätter som kommer variera utifrån dagens varor. Det kommer följa företagets koncept med fokus på ekologiskt, kravmärke och MSC-märkt. Till exempel kommer frukten i drinkarna att vara färska och alkoholen ekologisk.

– Vi ska se till att det blir mysigt och ombonat så att det känns som man är i sin egen trädgård. Vi ska finnas som ett alternativ till den feta maten där gästerna kan få någonting snabbt på kvällen också. Det finns inte så många baren som man bara kan sätta sig ner och ta en drink eller ett fruktfat, säger Sabina Eklöf.

Foto: Sabina Eklöf
Foto: Sabina Eklöf
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons