Annons

De prisas av Växjö kommun

Växjö • Publicerad 30 maj 2018
Foto: Mats Samuelsson

Kommunstyrelsen har beslutat vilka som vinner Växjö kommuns Mångfaldspris 2018. Priset uppmärksammar Växjöbor, företagare, organisationer, föreningar samt arbetsplatser som bedrivit ett målmedvetet arbete för mångfald, sammanhållning och likabehandling av människor.

2018 års vinnare är entreprenören Naimul Abd och eleverna Disa Horner och Julia-Desirée Obitian. Eleverna startade uppropet #tystiklassen som en del av #metoo.

Annons

– Barn och unga ska ha en trygg skolgång fri från sexism, skadliga normer och sexuella trakasserier. #tystiklassen bidrog till att elevernas röst hördes över hela Sverige under #metoo-uppropet. Jämställdhet byggs med bred uppslutning och stor beslutsamhet, säger Oliver Rosengren, Malin Lauber och Magnus P. Wåhlin från integrations- och mångfaldsberedningen.

Entreprenören Naimul Abd vill göra Växjö till ett Silicon Valley fokuserat på mångfald. Han bidrar med att få fler Växjöbor att börja i entreprenörskapets spår.

– Entreprenörskap och nyföretagande är ett uttryck för mångfaldens kraft. Naimul Abd har med sitt outtröttliga engagemang startat flera spännande företag, stöttat entreprenörer till att förverkliga sina drömmar och bidragit till Växjös tillväxt – inte minst vår starka position som IT-kluster. Att fler skapar sitt eget jobb är ett steg på vägen mot full sysselsättning, säger Oliver Rosengren, ordförande i integrations- och mångfaldsberedningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons