Annons

De ska bygga Växjös nya akutsjukhus

Växjö • Publicerad 3 mars 2021
Skissen visar en sjukhusbyggnad i souterräng och består av en tyngre och bredare byggnadskropp som placeras som en ryggrad i öster utmed riksväg 23. Den innehåller i huvudsak diagnostik och behandling. Mot väster och sjön placeras en lättare byggnadsstruktur som i huvudsak innehåller vårdavdelningar, mottagningar, dagvård och administration.
Skissen visar en sjukhusbyggnad i souterräng och består av en tyngre och bredare byggnadskropp som placeras som en ryggrad i öster utmed riksväg 23. Den innehåller i huvudsak diagnostik och behandling. Mot väster och sjön placeras en lättare byggnadsstruktur som i huvudsak innehåller vårdavdelningar, mottagningar, dagvård och administration.Foto: Region Kronoberg

Region Kronoberg har utsett entreprenören som ska bygga det nya akutsjukhuset, om regionfullmäktige fattar ett investeringsbeslut i början 2022. Det är Skanska Sverige AB som har tilldelats avtalet.

– Att kunna hälsa Skanska Sverige AB välkomna till projektet är ett viktigt steg i vår planering för ett eventuellt nytt akutsjukhus i Växjö. Det innebär att vi inom en tioårsperiod skulle kunna ha ett sjukhus med behovsanpassade lokaler som ger optimala förutsättningar att utveckla sjukhusvården, säger Mikael Johansson (M), Regionstyrelsens ordförande.

Annons

Regionens förhoppning är att Skanska ska vara på plats på projektkontoret på Centrallasarettet Växjö i mitten av april för att starta samarbetet. De inleder med ett framtagande av en förstudie som underlag till investeringsbeslut.

Första spadtaget beräknas tas under våren 2022 och sex år senare planeras ett nytt akutsjukhus i Växjö stå klart.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons